Praktische filosofie (middag)

In deze bijeenkomsten van 1,5 uur zullen we ons bezighouden met:

  • het bekrachtigen van ons ware Zelf, onze Essentie. Door het cultiveren van een diepe liefde voor onszelf(inclusief ons ego) maken we ons een manier van leven eigen waardoor we zowel krachtig als liefdevol, vrij en onkwetsbaar door de wereld kunnen bewegen
  • het verhogen van onze trilling door te werken aan ons transformatieproces. Wie ben ik/wie ben ik niet. Je trilling wordt verhoogd als je je schaduwkanten(wat je niet bent) hebt getransformeerd dus is het belangrijk om daar zicht op te krijgen.
  • context: onze plaats als mens in het universum, waarom zijn we hier? Begrippen zoals tijd, de oerknal, reïncarnatie e.d.

We zullen de bijeenkomst beginnen met een visualisatie-meditatie met aandacht voor onze ademhaling, het verstillen van de geest en ons lichaam als energiesysteem. Hoe vaker je iets visualiseert, hoe sterker deze energie wordt en raken je hersenen ervan overtuigd dat wat je je inbeeldt ook echt kan gebeuren. Je linker- en rechterhersenhelft gaan beter met elkaar samenwerken.

Daarnaast bestuderen we een boek over bewustwording waardoor bovenstaande punten worden geactiveerd. Vervolgens spreken we over onze eigen ontwikkeling en onze inzichten die we hebben gehad gedurende de drie weken tussen de bijeenkomsten naar aanleiding van de thuis gelezen tekst uit het boek. Bedoeling is dat je je eigen bewustzijnsontwikkeling voelt en monitort.

We zijn inmiddels begonnen met het eerste boek van Neale Donald Walsch ‘Een ongewoon gesprek met God’. Het zijn conversaties die in cirkels verlopen. Bovenstaande onderwerpen worden herhaaldelijk met nieuwe informatie toegelicht en zorgen dat je de tijd krijgt om ze op je in te laten werken. Zo krijg je langzaam maar zeker steeds meer een aha-beleving over wie wij werkelijk zijn en wat wij hier komen doen op aarde.

Belangrijk is om hierbij te vermelden dat het geen bijbelgroep is waarin God op de traditionele manier wordt bezien. Juist het tegendeel is het geval en dat zal ook gaandeweg duidelijk worden. We zullen het begrip God juist demystificeren. (Lees ook, Universele kracht of iets dergelijks.)

Mocht je resonantie voelen met bovenstaande tekst en willen deelnemen aan een van de bijeenkomsten, neem dan contact op met Annabelle Bruining, 06-15150253

Kosten

€ 2,– per keer. Voor koffie en thee wordt een bijdrage gevraagd (€1,-).

Aanmelden

Aanmelden kan bij Annabelle Bruining, 06-15150253

Datum

woensdag 23 okt 2024

Tijd

14:00 - 15:30
Categorie
Ga naar de bovenkant