Internationale vrouwendag – Lezing Annet Betsalel

Tijdens deze Internationale Vrouwendag geeft Annet Betsalel (documentairemaker en schrijver) een presentatie over de Naarder verzetsvrouw Helena van Weering-Mulder (schuilnaam Tante Fifi) die de spil in een groot onderduiknetwerk in de regio was.

Uitgebreide en unieke documentatie over haar en haar onderduiknetwerk is zeer recentelijk opgedoken met lijsten met 104 namen (waaronder 27 kinderen) die door Tante Fifi werden onderhouden op tientallen adressen in het Gooi. Volgens informatie van het NIOD zijn dermate gedetailleerde lijsten een unicum.

Tijdens de presentatie zal Annet Betsalel ook korte filmfragmenten laten zien uit de documentaire die zij aan het maken is over Tante Fifi. Een flamboyante en moedige persoonlijkheid die lachte om het woord ‘Held’, en alleen heeft gedaan wat ze heeft gedaan door wat haar geweten haar ingaf.

Aanvullende informatie

Opgeven is belangrijk, dan wordt een plek voor je gereserveerd.

Kosten

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage voor HAVEN 5 is altijd welkom. Voor drankjes vragen we: koffie en sapjes (€1,-) en thee (€0,50).

 Aanmelden

Via info@haven5.nl

 

 

 

 

 

 

 

Datum

woensdag 08 mrt 2023
Expired!

Tijd

15:00 - 16:00
Categorie
Haven 5

Organisator

Haven 5
Telefoon
06-22 30 73 44
Email
info@haven5.nl
Website
http://www.haven5.nl
Ga naar de bovenkant