Mediteren met Mascha – maandag

De dag kan zo’n ratrace worden. Er moet van alles gebeuren. Gezin, werk, vrienden willen van alles van je: aandacht, prestatie, aanwezig zijn. Dan is er nog die stem in jouw hoofd die je aanspoort zus te bereiken en hobby zo uit te proberen. Behoeftes en verlangens drijven boven die ook vervuld willen worden (dat boek lezen, die vakantie boeken etc). Je bent de hele dag in en met je hoofd bezig.

Dan kan er ook behoefte ontstaan aan rust. Aan met rust gelaten willen worden. Nu even niet!

Daar is dit half uur voor. Gewoon even niets moeten. Lekker alleen maar Zijn. Comfortabel zitten, ademen, hoofd leeg en ontspannen lichaam. Zo voel je je als je hier de deur uit loopt. Dan ben je weer opgeladen en kun je door met je dagprogramma.

Zin in?

Ik kijk ernaar uit dit met een kleine groep te doen. Omdat mediteren een manier is om die ontspanning te bereiken, je lichaam weer te voelen en uit je hoofd te komen. Bewust ademen helpt hier enorm bij. Zo kun je bewust stress, teveel aan gedachten en spanning loslaten. Te lang vasthouden van spanningen maakt een lichaam stijf en op den duur ziek. Vaker mediteren helpt bij:

  • bewust te blijven van jezelf en je reactie op dagelijkse dingen,
  • jezelf en je grenzen beter leren kennen,
  • beter in je kracht blijven staan
  • en je voelt je uiteindelijk energieker.

Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het is zelfs even tijdens je werk 20 seconden in- en uit te ademen en die staat van rust te bereiken.

Beginners en gevorderden zijn van harte welkom. Je mediteert voor jezelf en er is geen goed of fout. Ik begeleid je met mijn stem; je hoeft alleen maar te luisteren, ademen en ontspannen.

Er is plek voor zo’n 7 mensen, dus geef je graag even op als je mee wilt doen.

Kosten

Een vrijwillige bijdrage is welkom! Voor koffie en thee vragen we de actuele prijs.

Aanmelden

Mascha Alberts via info@haven5.nl

 

 

Datum

maandag 13 jun 2022
Expired!

Tijd

13:00 - 13:30
Haven 5

Locatie

Haven 5
Havenstraat 5, 1271 AB Huizen
Website
https://haven5.nl
Categorie
Haven 5

Organisator

Haven 5
Telefoon
06-22 30 73 44
Email
info@haven5.nl
Website
http://www.haven5.nl
Ga naar de bovenkant