December

Hier zijn we met de decembereditie van de nieuwsbrief van HAVEN 5! Wat fijn dat je meeleest! We willen je graag informeren, inspireren en enthousiasmeren over onze buurt- & broedplaats in Huizen. 

Licht

In deze donkerste weken van het jaar met de vele feestdagen, worden we allemaal nogal heen-en-weer geslingerd in onze emoties. Decemberstress omdat er zoveel geregeld moet worden, decemberstress omdat je niet weet hoe de dagen door te komen of stress over de wereld in z’n geheel op dit moment. Met een oorlog in Oekraïne, met torenhoge energierekeningen of met eigen  eigen huis- & tuinbeslommeringen.

Of je nu kerst gaat vieren als het feest van de geboorte van Christus, of als de markering van de kortste dag van het jaar of gewoon als feest met de familie: licht ontvangen hebben we allemaal nodig. Bij HAVEN 5 willen we dat graag voor en met elkaar doen, want delen maakt gelukkig. Wij zijn met Kerst en de jaarwisseling en ook de dagen daartussenin geopend

Share

Dus delen we stekjes, boeken, kleding en levensmiddelen. Je kunt bij ons iets brengen, iets ruilen of iets meenemen.  Net wat je kwijt wilt of waar je behoefte aan hebt. Misschien dat je die doos met chocolade uit je kerstpakket wel wilt inwisselen voor een een fles olijfolie. Of die ene zomerse blouse die toch niet zo bij je past liever ruilt met een lekker warm vest, dat iemand anders heeft achtergelaten. Kom kijken: laat wat achter en neem wat mee!

Doneer je kerstpakket

Veel mensen ontvangen op dit moment een kerstpakket. Kun je dit missen of kun je er eigenlijk zelf niet zoveel mee? Breng het dan naar HAVEN 5 om er iemand anders blij mee te maken!

Samen

We zijn blij met alle mensen die onze HAVEN 5 binnenstappen. De autochtone Huizers, de mensen die hier net zijn komen wonen en de Oekraïeners die hier tijdelijk verblijven in de hoop dat het snel weer vrede wordt in hun land. En ook hier wordt gedeeld. Zo werden we al verblijd met een handpan optreden van Sergev met meditatieve, warm klinkende muziek, wordt er Engelse taalles gegeven en is er een groep die middels muziektherapie de veerkracht vergroot. En we treffen mensen die momenteel op de boot verblijven aan in onze eigen Haven 5.

Goede gesprekken

Een ontmoeting tijdens een cursus humanisme in Almere was de start voor bijeenkomsten bij ons. Het plan is om eens in de 4-6 weken bij elkaar te komen en aan de hand van een artikel, boek, film of vraag met elkaar in gesprek te gaan. Op 17 januari is de volgende bijeenkomst. Kosten: alleen voor koffie (€1,00) of thee (€o,50).

Creatief

Ook creatief borrelt er van alles in Haven 5. Zo geeft Saskia geeft workshops Sashiko (Japanse verstelkunst), maakt Mirjam je wegwijs in het werken met Decopatch en Linda een creatieve knutsel workshop. Kijk op onze agenda voor de data en geef je snel op.

Groen doen

De activiteiten rond de Nationale Klimaatweek in november was goed bezocht. ‘s Maandags stonden rond 10 uur reeds mensen voor onze deur om de rondleiding Permacultuur langs de geveltuintjes te maken. Er ontstonden mooie gesprekken en er is nu zelfs een ‘wilde tuingroep’. Mensen die kennis en ervaring uitwisselen en eventueel een kijkje nemen bij elkaars tuin. Geïnteresseerd? Groencoach Marit is er elke maandag van 10 tot 11 uur voor haar spreekuur.

Vanuit het initiatief voor het Huizer Voedselbos initiatief zijn meerdere observatiewandelingen gepland op de locatie in het Stadspark. Zie de website voor de data. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het Voedselbos? Meld je dan aan via de website voor de nieuwsbrief: 

Dialoog, troost & filosofie

  • ‘Samen in Dialoog’ op vrijdagochtend.
  • ‘Bakje Troost’ op dinsdagochtend 
  • 1 x per 3 weken praktische filosofie bijenkomsten op woensdagochtend en -middag

Thuishaven Kerst en Oud & Nieuw

Zoals eerder gemeld is Haven 5 tussen Kerst en Oud & Nieuw is HAVEN 5 open. Op maandag tot en met vrijdag ben je tussen 10 en 14 uur van harte welkom voor koffie/thee met een verrassing.

KLIK HIER VOOR ONZE KALENDER DIE DAGELIJKS BIJGEHOUDEN WORDT.

Samen maken wij ons dàrp!

Heb jij een goed idee en wil je dat met anderen delen, kom eens langs of stuur een bericht aan info@haven5.nl ! Met een kop koffie (of thee) sparren we samen hoe we elkaar verder kunnen helpen.

Ben je nog nooit binnengestapt bij HAVEN 5? Dan wordt dat hoog tijd. Check ons programma op onze website www.haven5.nl/programma/ en kijk of er iets voor je bij zit.

Naast de website en sociale media (facebook, instagram, twitter) heeft HAVEN 5 sinds kort ook een app-groep die iedere week speciale bijeenkomsten en activiteiten deelt buiten de reguliere agenda. In deze app-groep kan niet gecommuniceerd worden. Wel zo rustig! Geïnteresseerd? Laat het weten via info@haven5.nl

Haven 5, een mooie locatie

De ruimten van HAVEN 5 zijn, buiten de openingstijden, beschikbaar om te huren. Voorwaarde is dat het initiatieven zijn die passen bij onze doelstellingen. De prijs is vanaf € 25 per dagdeel. Interesse? Mail dan naar info@haven5.nl

Vriend worden?

Een initiatief als HAVEN 5 kan natuurlijk niet bestaan zonder gezonde bodem. Ben je enthousiast geworden over HAVEN 5 en wil je ons ondersteunen? Word dan Vriend van HAVEN 5! Voor € 5 per maand ondersteun je ons al in onze missie. Meer weten, mail ons info@haven5.nl