De narcissen zijn uitgebloeid, de hyacinten gaan geuren, de magnolia’s zijn prachtig en de nachten zijn weer net zo lang als de dagen. Voorjaar! Ook in HAVEN 5. Daarom een lentefrisse nieuwsbrief met terugkijken en vooruitblikken. Fijn dat je meeleest, scrollen maar….

PING PING
Met hulp van de gemeente, Vrienden van HAVEN 5 en twee fondsen zijn de benodigde euro’s voor 2023 binnen. Daar is eind 2022 veel tijd en aandacht aan besteed en we zijn daarom uiteraard heel blij met dit resultaat. Inmiddels zijn we reeds bezig om de financiën voor 2024 te organiseren. Alle hulp is welkom: zowel in harde euro’s als met de organisatie ervan. Je kunt je HIER melden.

GROENER DAN GROEN
Onze Groene Coach Marit heeft een nieuwe actie om nog groener met groen om te gaan. Ze heeft een ‘bloembollenasiel’ ingericht, waar zij je bollen een nieuw leven geeft. Je kunt ze inmiddels met pot (tegen uitdroging) en blad (voor de voedingsstoffen) inleveren. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

SPROUT IT OUT!
Eet jij weleens sprouts of kiemen? Deze knapperige smaakbommetjes zijn supergezond en verrijken vele gerechten. Je kunt je ze door de muesli doen of in soepen en salades. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel goedkoper en spannender om zelf een kiempot te maken en het groeiproces te volgen. Op 23 maart was er een lezing sprouts kweken. Was je daar niet bij en wil je er toch meer van weten? Op maandagochtend is onze Groene Coach aanwezig om je te informeren.

VOEDSELBOS
We hebben weer nieuwe data voor de observatiewandelingen in het Voedselbos: maandag 1 mei om 19.00 uur en de dinsdagen 20 juni, 1 augustus, 19 september en 31 oktober om 19.00 uur. Loop mee en laat je inspireren. Opgeven via info@haven5.nl.

TERUGBLIK VROUWENDAG
Afgelopen Internationale Vrouwendag (8 maart) had HAVEN 5 een vol programma. Zo waren er een multiculturele lunch, handmassages en manicure. Voorts was er in de middag een lezing over een bijzondere verzetsvrouw uit het Gooi, namelijk Helena van Weering-Mulder, alias Tante Fifi. Auteur en documentairemaakster Annet Betsalel hield een levendige lezing met levendige beelden over de vrouw die in WOII een levenslijn was voor tientallen onderduikers hier in de buurt. Tenslotte was er ’s avonds bij de Humanismegroep aandacht en dialoog over de situatie van vrouwen in Afghanistan. Kortom: een smakelijke, verfraaiende, informatieve en verbindende dag.

VOORUITBLIK KETI KOTI
Op 1 juli aanstaande is het weer Keti Koti, dat ‘ketenen verbroken’ betekent. Deze van oorsprong Surinaamse en Antilliaanse feestdag is de viering van de afschaffing van de slavernij. Ook in Nederland wordt Keti Koti gevierd en dit jaar tevens in HAVEN 5. Monica wil daartoe een maaltijd/tafel organiseren. Wie doet er mee deze belangrijke dag in de geschiedenis luister bij te zetten? Melden via info@haven5.nl.

DANSDANSDANS
Vrijdagavond 28 april schuiven we als aftrap naar de meivakantie stoelen en tafels aan de kant en gaan de beentjes van de vloer. DJ Otto neemt zijn platenverzameling (van Motown tot Madonna) en installatie mee en er kan geswingd worden op de muziek uit de jaren ’70 en ’80. Gratis entree, drankjes €1,- Aanmelden: info@haven5.nl.

VERJAARDAG
Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor de tweede verjaardag van HAVEN 5 zijn begonnen. Het zal een feestelijke, verrassende en verbindende dag worden. Meld bij Karin hulp en ideeën!

HUUR ONZE FRAAIE LOKATIE
Onze grote huiskamer staat open voor uw eigen vergadering of evenement. Voor een luttele €50,- per dagdeel huurt u HAVEN 5 af.

DOE MEE MET TRAINEE
HAVEN 5 neemt deel aan het vrijwillige traineeship van de VCH. Elke dag is een nieuwe kans om jezelf en de wereld een stukje mooier te maken. Laat ons je op weg helpen met deze Vrijwillige Traineeship. Of kent u jongeren voor wie dit talentenprogramma een kans is? Informatie leest u bij HuizenVoorElkaar.

MEEMAKERS
Geloof je in de kracht van samen? Heb je een idee voor een activiteit? Hou je van organiseren? Heb je tijd en zin om een bijdrage te leveren aan HAVEN 5? Neem contact op via 06 – 223 073 44 of info@haven5.nl

Meedoen kan ook als Vriend van HAVEN 5: door een financiële bijdrage of anders  via onderstaand initiatief. (lees verder onder foto)

ONZE ‘BRUIDSLIJST’
Vind je het als bedrijf, gevestigd in Huizen, ook belangrijk dat er een plek is waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, samen initiatieven kunnen ontplooien, elkaar kunnen ondersteunen in zelfstandigheid en eigen regie, maar waar ook gewerkt wordt aan een inclusieve, veerkrachtige en circulaire toekomst? Er bestaat zo’n plek: HAVEN 5! Voor en door inwoners. Waar veel aandacht is voor individuele mogelijkheden, saamhorigheid, onderling respect en talentenuitwisseling. Het is tevens een ‘groene haven’ waar activiteiten met betrekking tot duurzaamheid tot ontwikkeling komen en waar creatieve doeners een plek hebben om te innoveren. Kijk op onze website of Instagram- en/of Facebook-pagina.

VAN BASIS NAAR PROFI
De afgelopen anderhalf jaar is de basis gelegd. Een huurovereenkomst voor het pand, een financiële bijdrage van de gemeente, een breed aanbod van activiteiten en een geweldig team van meemakers. Onze locatie wordt regelmatig gehuurd en met deze huurinkomsten wordt een deel van onze vaste lasten bekostigd, ontzettend fijn! Met elkaar willen we een volgende stap zetten en HAVEN 5 verder professionaliseren door bijvoorbeeld het pand verder te verduurzamen, maar ook door ons keukentje eens aan te pakken, zodat we bijvoorbeeld ook een lunch of ander lekkers ter plaatse kunnen bereiden. Loop jij of loopt jouw bedrijf dus warm voor duurzaamheid? Dan kun je ons helpen met: (lees verder onder plaatje)

ONZE WENSEN
* Materialen om het pand beter te isoleren;
* Een moderne koelkast (de huidige is een energieslurper)
* Rails en een zwaar gordijn als tochtsluis (zoals je die in café’s ziet)

Geloof jij ook dat eten verbindt? Dan maak je ons blij met:
* Pannen voor inductie
* Koffie apparaat
* Melkopschuimer

Kom maar door hoor!

BOODSCHAPPEN WENSLIJSTJE
Vind je het ook zo belangrijk dat er een kop koffie/thee en iets lekkers is voor iedereen? Dan maak je ons blij met: koffie, houdbare volle melk, thee, lekkers erbij, koffiemelk, suiker, zoetjes enzovoorts.

ADOPTEER EEN TAFEL
Natuurlijk staan we ook open voor steun in de vorm van euro’s. Hiermee helpt u ons met de vaste lasten zoals huur- en energierekeningen. We doen er wel graag iets voor terug. U kunt bijvoorbeeld een tafel ‘adopteren’. We plaatsen dan een ‘schildje’ op de bewuste tafel (zodat de samenwerking zichtbaar is) en wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen die aan ‘uw’ tafel plaatsvinden. U mag dan tevens gebruikmaken van de locatie voor een overleg, bijeenkomst, presentatie etc. Informeer gerust bij Karin voor een gesprek over de mogelijkheden.

VIER DE LENTE MET ONS!
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We hopen dat we u hiermee enthousiast of nog enthousiaster gemaakt hebben voor HAVEN 5, onze vruchtbare plek voor initiatiefrijk Huizen! Tot snel ziens!

Deze laatste foto is van Bep op Bepdag!