De afgelopen weken waren feestelijk. Dat begon natuurlijk met de 2e verjaardag op zaterdag 26 augustus. Die dag trakteerden we op taart voor iedereen die langskwam. Dat hebben we geweten, ongeveer 150 mensen vierden de verjaardag mee.

En we lanceerden een nieuw initiatief: Hart onder de riem. Daarmee nodigen we mensen uit om eenmalig iets voor een ander te doen EN iets voor zichzelf te vragen. Het doel van Hart onder de Riem is om meer mensen met elkaar in contact te brengen en iets voor elkaar te betekenen. Wethouder Karin van Werven vulde het eerste kaartje in, daarna volgden meer mensen. De hele maand oktober kan je nog een kaart invullen met een wens voor jezelf en een aanbod voor een ander. Achter de schermen is Simone druk bezig om matches voor te bereiden om in november mensen aan elkaar te koppelen.

Burendag

Op zaterdag 23 september vierden we een ander feestje: Burendag. Dat is een nationale dag waarop buren iets gezamenlijks doen om meer verbinding in de wijk te creëren. En dat vierden we samen met de buren: wijkcentrum ’t Vuronger en De Brassershoeve. Het was een dagvullend programma met koffie/thee en taart bij HAVEN 5, een lekkere en gezonde lunch bij ’t Vuronger en als afsluiting muziek, een borrel en hapje bij De Brasserhoeve. Met ongeveer 100 mensen was het een enorm gezellige dag waarop we meerdere keren hoorden ‘dat moeten we vaker doen’.

Onder de mensen

Op 28 september startte de Week tegen de eenzaamheid en daar deed HAVEN 5 ook aan mee. Met handmassages op donderdag 28 september, een heerlijke lunch met verse salades op vrijdag 29 september en een spelletjesochtend op woensdag 4 oktober. Alle drie de activiteiten waren ‘feestjes’. De handmassages bieden ontspanning en aandacht, er ontstaan mooie gesprekken of juist waardevolle stiltes. Spelletjes samen spelen, is altijd leuk. Mensen hebben veel plezier met af en toe een fanatiek moment omdat het spannend is. En dan de lunch: wat is samen eten toch verbindend! We weten het en toch is het elke keer weer hartverwarmend om mee te maken. Het vraagt ook veel voorbereiding maar dat hebben Bep, Simone, Margriet en Johan met liefde gedaan.