Word je ook wel eens triest, verdrietig of boos van het nieuws? Of het nu in de buurt, ergens in Nederland of in het buitenland is, er zijn vele zorgwekkende berichten. Dat maakt mij in ieder geval wel eens moedeloos.

Maar…… er is ook een krachtige  tegenbeweging. Van inwoners die zelf aan de slag gaan om hun omgeving leuker, socialer, groener, duurzamer of creatiever te maken. We Doen Het Samen (WDHS) is de naam van een beweging en een festival die geloven dat mensen samen oplossingen kunnen bedenken en uitvoeren in hun eigen omgeving.

HAVEN 5 is daar een voorbeeld van. Daar organiseren mensen alles zelf: communicatie, administratie, schoonmaak, onderhoud, coördinatie etc. Op die manier ontstaat er een divers programma met leuke, zinvolle, interessante, sportieve, gezellige en inspirerende activiteiten.

In Huizen zijn er meerdere bewonersinitiatieven, denk aan Huizen Duurzaam, Buurten met Buren, Huizen Schoon, Brugwachters Huizen, de buurtpreventie verenigingen etc.

Voorbeelden van mensen die denken dat ze een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen leefomgeving. En… dat niet alleen denken, ze doen het ook.

Nu denk je misschien:

  • dat is niets voor mij want ik kan niets;
  • ik wil wel wat doen maar wat dan?;
  • dat kan ik niet want ik heb geen ideeën;
  • ik wil wel maar ben onregelmatig beschikbaar;
  • waar zitten ze op mij te wachten?

Allemaal logische gedachten (die de meeste mensen hebben (of hadden)) totdat ……. je begint en ervaart hoe heerlijk het is om samen met anderen iets voor elkaar te krijgen. Want dat is vaak de ‘oplossing’. Je hoeft namelijk niet altijd zelf HET idee te hebben, je hoeft niet altijd beschikbaar te zijn, perfect te zijn of overal kennis van te hebben.

Wat je nodig hebt is: zin om te ontdekken waar je aan kan bijdragen, zin om te ontdekken waar jouw kwaliteiten en ervaring tot hun recht komen.

Zelfs dat hoef je niet alleen te doen 😊

In HAVEN 5 staan Pia en Alexandra voor je klaar om met je mee te denken. Heb je interesse in een gesprek? Neem dan contact op met Karin via 06 – 223 073 44 of info@haven5.nl. En in Huizen hebben we een fantastische Vrijwilligerscentrale die ook niets liever doen dan mensen in hun kracht zetten. Ook dat doen we samen! Doe je mee?