8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag met de focus op vrouwen, emancipatie en vrouwenrechten. De eerste Vrouwendag werd in meerdere landen gevierd op 19 maart 1911.

In 1921 werd besloten om Internationale Vrouwendag op 8 maart te houden, ter ere van de strijd van vrouwen voor gelijke rechten en hun deelname aan de arbeidsmarkt. Wil je meer over de historie lezen, kijk dan hier.

Internationale Vrouwendag is ruim een eeuw oud maar nog steeds relevant. Om de verschillen in beloning, om het huiselijk geweld waar voornamelijk vrouwen slachtoffer van zijn, om de lagere aanwezigheid in politiek en top van bedrijfsleven.

In HAVEN 5 vieren we ook elk jaar Internationale Vrouwendag.

Dit jaar is het thema 1 Wereld, 1000 vrouwen en gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland en vanuit verschillende culturen. Dat past mooi bij de diversiteit aan vrouwen die in HAVEN 5 komen. Voor die diversiteit aan vrouwen hebben we een breed programma samen gesteld.

Het programma voor vrijdag 8 maart 2024:

11.30 – 13.30 uur           Wereldlunch

13.30 – 14.30 uur           Handmassage en nagels lakken

15.00 – 15.00 uur           Lezing en gesprek over veerkracht van vrouwen. Angelique Schildt Gooijer vertelt over de historie van Molukse vrouwen. Dat doet ze op een hele persoonlijke manier en omkleed met Molukse hapjes, kleding en muziek.

18.30 – 22.00 uur           Sharing Circle. Lisa Brouwer organiseert een liefdevolle kring met als thema vrouwelijkheid en -kracht. Met meditatie, breathwork, een kaartlegging.