De gevolgen van de aardbevingen zijn verschrikkelijk voor de inwoners van het grote gebied in Turkije en Syrië. Als HAVEN 5 willen we graag een financiële bijdrage leveren om de mensen te helpen. We kiezen voor een gerichte en persoonlijke aanpak. Dat is voor ons mogelijk omdat er veel mensen uit Turkije en Syrië in HAVEN 5 komen. We kiezen voor Syrië omdat hulpverlening daar moeilijk is door de politieke omstandigheden. De stad Aleppo was al enorm getroffen door de oorlog en daar komen nu de gevolgen van de aardbeving bij. 2 van onze gastvrouwen, Reem en Nawal, hebben families in Aleppo die nu, sommige met kinderen, op straat leven. Met Reem en Nawal hebben we daarom een plan gemaakt om de mensen in Aleppo te ondersteunen.

Deze week doneert HAVEN 5 een bedrag ter hoogte van de inkomsten aan thee/koffie aan Aleppo. Kom met al je vrienden, familie en buren thee/koffie drinken zodat we een extra hoog bedrag gaan doneren.

Maar iedereen kan meedoen. In HAVEN 5 staat een donatie-doos waarin je een bedrag naar keuze kan doen. Alle hulp is welkom. We sturen het opgehaald geld via een betrouwbare tussenpersoon naar de broer van Reem. Hij zorgt ervoor dat het geld verdeeld wordt onder de mensen die het het hardst nodig hebben.